Categories
General

ITEs

La ITE es la inspecció tècnica de l’edifici.

Ens permet fer una radiografia de l’estat de conservació i de la necessitat de manteniment o rehabilitació d’un edifici, es obligatòria en edificis de més de 45 anys d’acord amb el decret 67/2015 i es un requisit indispensable quan tramitem ajuts a la rehabilitació, o per supressió de barreres arquitectòniques.

Però realment l’important de fer la ITE es que permet es als propietaris dels edificis una planificació de la rehabilitació i del manteniment d’aquest. D’aquesta manera no es troben amb un fet sobrevingut, per exemple amb un despreniment de façana que pot derivar amb una ordre d’execució que han de reparar amb un termini molt curt de temps, sense temps de fer pressupost … Si s’anticipen a fer la ITE evitem la improvització podent detectar les deficiències que tenen els edificis, lleus, importants, greus o molts greus, i d’aquesta manera es poden anticipat al problema , i per tant es té temps de demanar pressupostos, i de buscar la millor solució que de l’altra manera no es possible perquè no es té marge de maniobra.

També, moltes vegades, el que els permet agafar a temps algunes deficiències actualment lleus i que tenen un cost de reparació baix però que si deixem passar el temps es poden convertir en greus i representar un problema més gran als propietaris o comunitat.

L’objectiu final de la inspecció es que l’edifici pugui aconseguir el certificat d’aptitud amb la qualificació de APTE que té una validesa de 10 anys. I també que els propietaris tinguin unes pautes de manteniment que permeti que els edificis siguin, bàsicament, més segurs per tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *